המתכון הזה נוצר עבור 5 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
יוצקים את השמנת לסיר בינוני ומוסיפים את הסוכר. חוצים את תרמיל הווניל לאורכו, מגרדים את תוכנו ישירות לסיר ומוסיפים גם את התרמיל וניל (מי שמשתמש בתמצית ימתין לשלב הבא). מחממים על להבה בינונית עד שהסוכר נמס והנוזל על סף רתיחה. מסירים מהאש ומסננים לקערה (מי שמשתמש בתמצית וניל מוסיף אותה עכשיו ומערבב). משהים לצינון בטמפרטורת החדר כ-10 דקות.
מערבבים את הג'לטין והקוניאק (או הברנדי) היטב, בקערית קטנה או כוס המתאימה למיקרוגל. מחממים במיקרוגל כחצי דקה, או עד שהגלטין נמס לגמרי. יוצקים לקערת השמנת, מערבבים היטב ויוצקים לכוסות.
מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר 120 דקות לפחות.
הרוטב: מרסקים יחד את כל המרכיבים במעבד מזון או בבלנדר. מסננים לתוך כלי אחסון ומאחסנים במקרר עד ההגשה.
ההגשה: טובלים כל כוס במים חמים כ-20 שניות, הופכים על צלחת הגשה ומחלצים מתוכה את הפנה קוטה. יוצקים מסביב לכל מנה מהרוטב ומגישים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0