המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מערבבים קמח תופח, סוכר, מעט מלח, וסוכר וניל, בקערה.
מערבבים בקערה את הביצה, חלב, חמאה, תמצית וניל וכף סירופ מייפל.
מאחדים את שתי הקערות ומערבבים היטב, עד לקבלת עיסה סמיכה מעט.
מניחים במקרר לרבע שעה (כדי שהקמח יספוג עוד נוזלים).
מורחים במחבת פנקייקים (או מחבת טפלון רגילה) שכבה דקה מאוד של חמאה.
בעזרת מצקת יוצקים עיגולים בקוטר של 8-10 סנטימטרים מהבלילה למחבת.
הופכים רק לאחר שנוצרות בועות מלמעלה.
מערבבים במעבד מזון את תותי הבר (ניתן להשתמש גם בפירות יער, לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון), אבקת סוכר, 2 כפות סירופ מייפל, וחומץ בלסמי (אני אוהב לטחון בפולסים לקבלת מרקם לא אחיד במיוחד, כדי להרגיש את הפרי).
להגיש עם כדור גלידה וניל.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0