המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
שמים בקערה את הקמח, הסוכר, המלח והביצים וטורפים.
מוסיפים לאט לאט את החלב, החמאה המומסת ותמצית הוניל עד שהתערובת אחידה.
מורחים מחבת במעט חמאה ומחממים על חום בינוני.
יוצקים מהבלילה עד שמתקבל עיגול בקוטר של 12 ס"מ.
הופכים כשעל הפנקייק נוצרים ומופיעים חורים כמו של ספוג לא נוזלי.
הופכים עם תרווד שטוח ובעדינות - טיגון הצד השני אורך פחות זמן.
מגישים עם סירופ לבחירתכם.
לסירופ שוקולד: שמים בסיר שוקולד מריר שבור לקוביות עם שמנת מתוקה ומבשלים על אש בינונית, עד שהשוקולד נמס לגמרי והתערובת אחידה. אפשר להוסיף 1 כף ליקר / קוניאק. לצקת ולהגיש חם או פושר.
לסירופ קרמל לימון: שמים במחבת סוכר, מיץ לימון וחמאה. מבשלים על אש קטנה ומערבבים בעדינות מדי פעם במזלג שבקצהו תקוע 1/2 לימון, עד שהתערובת סמיכה וזהובה. מורידים מהאש.
לסירופ טופי: שמים בסיר קטן סוכר, שמנת מתוקה ותמצית וניל. מבשלים על להבה בנונית - לבחוש כמה שפחות עד שמתקבלת תערובת סמיכה בצבע חום בהיר.
הגשה: אפשר להגיש עם פירות טריים וקצפת.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0