מפרידים את גרגירי התירס מהקלחים בעזרת סכין חדה, לתוך קערה (ניתן להשתמש ב-300 גרם תירס משומר. אם או לחלופין, מסננים היטב את התירס מנוזלי השימור, לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון).
שלב 2
0 דקות
מכינים בלילת פנקייק: טורפים את הביצים בקערה בינונית. מוסיפים את הקמח וטורפים היטב, עד שכל הגושים הגדולים נעלמים. יוצקים בהדרגה את החלב, עד שנוצרת בלילה סמיכה (אם הבלילה דלילה מדי, מוסיפים קצת קמח). מתבלים במלח ופלפל, ומוסיפים את התירס.
שלב 3
0 דקות
מחממים מעט שמן או חמאה במחבת (מומלץ טפלון). יוצקים לתוכה בעזרת מצקת 2 או 3 עיגולים בקוטר 5 ס"מ ומטגנים על להבה בינונית כ-3 דקות, או עד שמתחילות להיווצר בועות גדולות. הופכים (אם צריך, מוסיפים מעט שמן או חמאה) ומטגנים דקה נוספת.
שלב 4
0 דקות
מעבירים לצלחת הגשה וחוזרים על התהליך, עד שהבלילה נגמרת. מגישים חם.
שלב 5
0 דקות
אפשר להכין את הבלילה שעות אחדות לפני הטיגון.
שלב 1
מתוך
5
מפרידים את גרגירי התירס מהקלחים בעזרת סכין חדה, לתוך קערה (ניתן להשתמש ב-300 גרם תירס משומר. אם או לחלופין, מסננים היטב את התירס מנוזלי השימור, לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון).
שלב 2
מתוך
5
מכינים בלילת פנקייק: טורפים את הביצים בקערה בינונית. מוסיפים את הקמח וטורפים היטב, עד שכל הגושים הגדולים נעלמים. יוצקים בהדרגה את החלב, עד שנוצרת בלילה סמיכה (אם הבלילה דלילה מדי, מוסיפים קצת קמח). מתבלים במלח ופלפל, ומוסיפים את התירס.
שלב 3
מתוך
5
מחממים מעט שמן או חמאה במחבת (מומלץ טפלון). יוצקים לתוכה בעזרת מצקת 2 או 3 עיגולים בקוטר 5 ס"מ ומטגנים על להבה בינונית כ-3 דקות, או עד שמתחילות להיווצר בועות גדולות. הופכים (אם צריך, מוסיפים מעט שמן או חמאה) ומטגנים דקה נוספת.
שלב 4
מתוך
5
מעבירים לצלחת הגשה וחוזרים על התהליך, עד שהבלילה נגמרת. מגישים חם.
שלב 5
מתוך
5
אפשר להכין את הבלילה שעות אחדות לפני הטיגון.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0