מושחים את ראש השום בשלמותו בשמן זית, עוטפים היטב בנייר אלומיניום ואופים לשעה עד שיש במטבח ריח טוב של שום. בודקים ששיני השום התרככו, מצננים מעט, ומועכים את תוכן ראשי השום לצלוחית נפרדת ששומרים בצד.
שלב 3
2 דקות
בסיר גדול מחממים כ-2 ליטר מים, ומוסיפים אליהם הרבה מלח (אנחנו נשתמש במי הבישול של הפסטה אז לא לסנן אותם במלואם).
שלב 4
5 דקות
מרתיחים את המים ומוסיפים את הפסטה לבישול בהתאם להוראות (בשלב הזה עובדים על הרוטב בזריזות).
שלב 5
5 דקות
במקביל מחממים מחבת עמוקה ומוסיפים את קוביות החמאה, מערבבים היטב את החמאה כל הזמן.
ברגע שהחמאה רותחת ובמקביל מתחילות להופיע נקודות זהובות חומות בצידי ובתחתית המחבת, מתחיל תהליך היווצרות החמאה החומה המקורמלת. שימו לב לא לתת לחמאה להישרף.
שלב 6
5 דקות
מוסיפים את שום הקונפי, מערבבים לכשלושים שניות (אם אוהבים פסטה יותר שומית אפשר להשתמש ביותר מראש שום אחד לרוטב).
מוסיפים כוס ממי בישול הפסטה למחבת הרוטב ומערבבים היטב עד שנוצר רוטב זהוב ואחיד.
מנמיכים מעט את האש ומצמצמים רוטב לסמיכות שאוהבים (אם יש צורך אפשר להוסיף עוד קצת מי פסטה).
שלב 7
2 דקות
מוסיפים עשבי תיבול קצוצים - במרווה ואורגנו, אפשר תימין, או פטרוזיליה, כל מה שיש בבית ורוצים לשלב, מלח ופלפל שחור לפי הטעם ומערבבים היטב.
שלב 8
2 דקות
מסננים את הפסטה ומוסיפים אותה למחבת. מקפיצים היטב כך שכל פסטה תקבל ציפוי של רוטב.
שלב 9
1 דקות
מוסיפים פרמזן, מערבבים היטב ומגישים.
שלב 1
מתוך
9
מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
שלב 2
מתוך
9
מושחים את ראש השום בשלמותו בשמן זית, עוטפים היטב בנייר אלומיניום ואופים לשעה עד שיש במטבח ריח טוב של שום. בודקים ששיני השום התרככו, מצננים מעט, ומועכים את תוכן ראשי השום לצלוחית נפרדת ששומרים בצד.
שלב 3
מתוך
9
בסיר גדול מחממים כ-2 ליטר מים, ומוסיפים אליהם הרבה מלח (אנחנו נשתמש במי הבישול של הפסטה אז לא לסנן אותם במלואם).
שלב 4
מתוך
9
מרתיחים את המים ומוסיפים את הפסטה לבישול בהתאם להוראות (בשלב הזה עובדים על הרוטב בזריזות).
שלב 5
מתוך
9
במקביל מחממים מחבת עמוקה ומוסיפים את קוביות החמאה, מערבבים היטב את החמאה כל הזמן.
ברגע שהחמאה רותחת ובמקביל מתחילות להופיע נקודות זהובות חומות בצידי ובתחתית המחבת, מתחיל תהליך היווצרות החמאה החומה המקורמלת. שימו לב לא לתת לחמאה להישרף.
שלב 6
מתוך
9
מוסיפים את שום הקונפי, מערבבים לכשלושים שניות (אם אוהבים פסטה יותר שומית אפשר להשתמש ביותר מראש שום אחד לרוטב).
מוסיפים כוס ממי בישול הפסטה למחבת הרוטב ומערבבים היטב עד שנוצר רוטב זהוב ואחיד.
מנמיכים מעט את האש ומצמצמים רוטב לסמיכות שאוהבים (אם יש צורך אפשר להוסיף עוד קצת מי פסטה).
שלב 7
מתוך
9
מוסיפים עשבי תיבול קצוצים - במרווה ואורגנו, אפשר תימין, או פטרוזיליה, כל מה שיש בבית ורוצים לשלב, מלח ופלפל שחור לפי הטעם ומערבבים היטב.
שלב 8
מתוך
9
מסננים את הפסטה ומוסיפים אותה למחבת. מקפיצים היטב כך שכל פסטה תקבל ציפוי של רוטב.
שלב 9
מתוך
9
מוסיפים פרמזן, מערבבים היטב ומגישים.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 1