המתכון הזה נוצר עבור 2 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
מושחים את ראש השום בשלמותו בשמן זית, עוטפים היטב בנייר אלומיניום ואופים לשעה עד שיש במטבח ריח טוב של שום. בודקים ששיני השום התרככו, מצננים מעט, ומועכים את תוכן ראשי השום לצלוחית נפרדת ששומרים בצד.
בסיר גדול מחממים כ-2 ליטר מים, ומוסיפים אליהם הרבה מלח (אנחנו נשתמש במי הבישול של הפסטה אז לא לסנן אותם במלואם).
מרתיחים את המים ומוסיפים את הפסטה לבישול בהתאם להוראות (בשלב הזה עובדים על הרוטב בזריזות).
במקביל מחממים מחבת עמוקה ומוסיפים את קוביות החמאה, מערבבים היטב את החמאה כל הזמן. ברגע שהחמאה רותחת ובמקביל מתחילות להופיע נקודות זהובות חומות בצידי ובתחתית המחבת, מתחיל תהליך היווצרות החמאה החומה המקורמלת. שימו לב לא לתת לחמאה להישרף.
מוסיפים את שום הקונפי, מערבבים לכשלושים שניות (אם אוהבים פסטה יותר שומית אפשר להשתמש ביותר מראש שום אחד לרוטב). מוסיפים כוס ממי בישול הפסטה למחבת הרוטב ומערבבים היטב עד שנוצר רוטב זהוב ואחיד. מנמיכים מעט את האש ומצמצמים רוטב לסמיכות שאוהבים (אם יש צורך אפשר להוסיף עוד קצת מי פסטה).
מוסיפים עשבי תיבול קצוצים - במרווה ואורגנו, אפשר תימין, או פטרוזיליה, כל מה שיש בבית ורוצים לשלב, מלח ופלפל שחור לפי הטעם ומערבבים היטב.
מסננים את הפסטה ומוסיפים אותה למחבת. מקפיצים היטב כך שכל פסטה תקבל ציפוי של רוטב.
מוסיפים פרמזן, מערבבים היטב ומגישים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 1