המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים תנור לחום של 200 מעלות
קולפים את הבצל, סלקים ושום, חותכים אותם לפיסות גדולות ושמים בתבנית חסינת חום.
מפזרים למעלה תימין, דבש, ושמן זית, ממליחים ומפלפלים ומערבבים היטב.
צולים כ-40-45 דקות, עד שהסלק מתרכך.
מעבירים את הירקות הצלויים למעבד מזון וטוחנים למחית חלקה (אם צריך, אפשר להוסיף 1/4 כוס מים).
מעבירים את הרוטב למחבת מוסיפים את הגבינת שמנת, מעט ממי הבישול של הפסטה מלח ופלפל ומערבבים היטב.
מחממים סיר גדול עם הרבה מים וקצת מלח.
כשהמים רותחים מבשלים בהם את הפסטה לפי ההוראות בגב האריזה.
כשהפסטה מוכנה מסננים אותה, מוסיפים למחבת עם הרוטב ומערבבים היטב עד שכל הפסטה מצופה ברוטב.
מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים פרמזן בנדיבות ובוזקים קצת עירית קצוצה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0