המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מסדרים את פרוסות הבטטה בתבנית, יוצקים עליהן את שמן הזית, ומתבלים במלח ובפלפל.
מכסים ברדיד אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דקות.
מסירים את נייר האלומיניום מהתבנית ואופים כ-10 דקות נוספות (כדי לאדות את הנוזלים המיותרים).
מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן לדרגת אל דנטה. מעבירים לכלי עמוק, יוצקים על הפסטה את שמן הקנולה ומערבבים (למניעת הידבקות).
מחממים במחבת גדולה על להבה בינונית שלושת רבעי מחבילת החמאה ומאדים בה את הבטטות האפויות, הבצל הירוק והפרג עד שהחמאה נמסה.
יוצקים יין, מתבלים במלח ובפלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את השמנת, מבשלים 3-5 דקות עד להסמכה ומפזרים את קרעי הבזיליקום.
מעבירים את הפסטה המבושלת למחבת הרוטב ומערבבים היטב (נזהרים לא לקרוע את הפסטה), טועמים ומתקנים תיבול.
מוסיפים למחבת את שארית החמאה (רבע חבילה) להעשרת הרוטב, ומערבבים קלות. מעבירים לצלחות הגשה עמוקות, ומעטרים בבצל הירוק ובקרעי עלי בזיליקום.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0