המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
ניתן להמיר את הפיסטוקים באגוזי לוז או בקשיו. ניתן להמיר את השום בשום קונפי – מתכון בהמשך.
בסיר גדול עם מים מומלחים מבשלים את הפסטה בהתאם להוראות בגב האריזה. שומרים כוס ממי הבישול.
במעבד מזון טוחנים תחילה את הבזיליקום, הפיסטוקים, שום (או שום קונפי), פרמזן, מלח ופלפל לבן לפי הטעם ואגוז מוסקט, לעיסה.
מוסיפים את השמנת וטוחנים שניות ספורות על מנת לא לשבור את השמנת.
במחבת גדולה מחממים את הרוטב, מוסיפים את הפסטה פנימה ומערבבים היטב, במידה והרוטב סמיך מדי ניתן להוסיף מעט ממי הבישול.
מקשטים את המנה בפרמזן, פיסטוקים ומיקרו בזיליקום (לא חובה), מגישים מיד.
להכנת שום קונפי: שמים שיני שום בסיר קטן, מכסים בשמן זית או שמן ניטרלי ומבשלים על אש נמוכה מאוד עד לריכוך מלא. השום קונפי יכול להישמר במקרר עד שבועיים ולשמש כבסיס לרטבים או להגשה לצד מנות בשריות.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0