המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
חותכים את הפרגיות לקוביות או לרצועות קטנות.
מחממים שמן במחבת ומטגנים את הפרגיות.
מעבירים את הפרגיות המוכנות לקערה גדולה.
מחממים שמן קנולה בסיר ומטגנים את הבצל הקצוץ עם 3 כפות סוכר, עד שקיפות.
מניחים את האגוזים בתבנית וקולים אותם קלות בתנור.
מוסיפים לקערת הפרגיות את הבצל עם כל הנוזלים שניגרו במחבת, ואת האגוזים שקלינו.
קוצצים את הצימוקים ואת השזיפים ומוסיפים לקערה.
מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים את הטעם לפי הצורך.
מוציאים מהמקרר את עלי הסיגר או הפילו, אם משתמשים בעלי פילו מומלץ לחתוך כל דף ל-4 חלקים ולהשתמש בשתי חתיכות למנה (אחת על השנייה). מעבירים אותם לתוך מגבת. תוך כדי עבודה דואגים לכסות במגבת את העלים שלא עובדים איתם, כדי למנוע התייבשות.
יוצקים בקערית קטנה שמן ומברישים את העלה הראשון, עליו מניחים עלה נוסף.
מניחים מנה גדושה של מלית הפרגיות במרכז העלה.
אוספים את העלים ומהדקים במרכז כמו שקיק (אפשר לקשור בחוט שפגט, או בכל חוט שמתאים לאפייה כמו מתנה).
מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומברישים בשמן את המאפה מבחוץ.
אופים בחום של 190 מעלות, עד להזהבה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 4