המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מטגנים את הבצל כ-3 דק', ומוסיפים את הגזר לעוד כ-3 דק' טיגון.
מוסיפים את הבשר, ומטגנים תוך כדי פירור תמידי של הבשר (הבשר צריך להיות מפורר מאוד קטן), מוסיפים אגוז מוסקט, ומייבשים את כל הנוזלים.
מוסיפים את העגבניות, המלח, הפלפל, האורגנו, רסק העגבניות והיין ומערבבים, מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עד לייבוש של כל הנוזלים.
מורידים מהאש, מוסיפים את הבזיליקום, מערבבים ומניחים להתקרר.
ממיסים על אש קטנה את המרגרינה, ומבליעים את הקמח תוך כדי ערבוב של 3 דק'.
יוצקים בהדרגה ותוך כדי ערבוב את המרק, עד לקבלת עיסה חלקה כמו דייסה (בעת הצורך אפשר להוסיף מעט מים רותחים).
מצננים, מוסיפים את הביצים, ומערבבים מהר כדי שלא יתבשלו.
מורחים מעט מרגרינה בסיר זכוכית חסין אש על כל הדפנות (פיירקס).
מערבבים כרבע מכמות הבשר עם האיטריות.
מסדרים שכבה של אטריות, ועליה שכבה יפה של בשר שתאטום את כל האטריות.
מורחים שכבה של בשמל.
חוזרים על שלבים 3 ו-4 שוב, כאשר השכבה האחרונה (בשמל) צריכה להיות יותר עבה.
מכסים עם מכסה הזכוכית.
מכניסים לתנור על 180 מעלות לשעה, ולקראת הסוף מסירים את המכסה ל-10 עד 15 דק' להשחמה.
מוציאים מהתנור, מצננים ומגישים. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0