המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מטגנים בצל גדול קצוץ במעט שמן, מוסיפים חצי קילו בשר טחון ומפוררים בעזרת כף מעץ עד שהופך לחלקיקים קטנים, מוסיפים חופן צנוברים, מלח, פלפל שחור, פפריקה אדומה מתוקה או חריפה לפי הטעם. מטגנים את הבשר עד שמשנה את צבעו.
לוקחים את המצות השלמות, מורחים בביצה הטרופה ומתחילים לסדר בשכבות על גבי מחבת גדולה עם מעט שמן, שמים מצה, עליה שכבה דקה של הבשר הטחון, ושוב מצה טבולה בביצה, כך עד שמסיימים את כל המצות ותערובת הבשר.
מטגנים את שכבות הפסטל על אש קטנה, עם מכסה סגור עד להשחמת החלק התחתון. בעזרת מחבת נוספת באותו גודל, הופכים בזהירות את הפסטל למחבת השנייה כדי לטגנו מהצד השני. יש לטגן שוב בזהירות עד שהוא משחים בכיוון השני. לאחר שמתקרר ניתן לחתוך למשולשים, או ריבועים ולאכול בהנאה. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0