המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
אם משתמשים בגרעיני מלון טריים, שוטפים היטב ונפטרים מן הקרומים ומן החומר הדביק. מפזרים על מגבת לייבוש בשמש (עדיף במשך יום שלם) ושוטפים שוב.
אם משתמשים בגרעיני מלון מיובשים קנויים פשוט שוטפים היטב. מייבשים היטב-היטב אחרי השטיפה.
שמים את הגרעינים היבשים (חשוב שיהיו יבשים לגמרי!) במעבד מזון עם להב פלדה, ומרסקים לאבקה גסה. זה לוקח זמן, לפחות 5 דק'. חשוב לרסק היטב.
מעבירים את הרסק לחיתול, צוררים וסוגרים. משרים בקערה עם 5 כוסות מים. מניחים במקרר ל-5 שעות לפחות ועדיף ללילה שלם.
מוציאים את הקערה מהמקרר. סוחטים בכל הכוח את החיתול עם רסק גרעיני המלון לתוך המים שבקערה. טובלים שוב בנוזלים שבקערה וסוחטים שוב. בשלב זה, למיצוי מלא, אפשר לתלות את החיתול על הברז מעל לקערה למשך שעה-שעתיים, ולסחוט שוב בכל הכוח.
בקערה מתקבל נוזל לבן ומעט שמנוני. מתבלים בסוכר, מי ורדים וערק, בוחשים היטב ומעבירים לבקבוק.
הפפיטדה נשמרת במקרר עד שבוע.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0