אם משתמשים בגרעיני מלון טריים, שוטפים היטב ונפטרים מן הקרומים ומן החומר הדביק. מפזרים על מגבת לייבוש בשמש (עדיף במשך יום שלם) ושוטפים שוב.
שלב 2
0 דקות
אם משתמשים בגרעיני מלון מיובשים קנויים פשוט שוטפים היטב. מייבשים היטב-היטב אחרי השטיפה.
שלב 3
0 דקות
שמים את הגרעינים היבשים (חשוב שיהיו יבשים לגמרי!) במעבד מזון עם להב פלדה, ומרסקים לאבקה גסה. זה לוקח זמן, לפחות 5 דק'. חשוב לרסק היטב.
שלב 4
0 דקות
מעבירים את הרסק לחיתול, צוררים וסוגרים. משרים בקערה עם 5 כוסות מים. מניחים במקרר ל-5 שעות לפחות ועדיף ללילה שלם.
שלב 5
0 דקות
מוציאים את הקערה מהמקרר. סוחטים בכל הכוח את החיתול עם רסק גרעיני המלון לתוך המים שבקערה. טובלים שוב בנוזלים שבקערה וסוחטים שוב. בשלב זה, למיצוי מלא, אפשר לתלות את החיתול על הברז מעל לקערה למשך שעה-שעתיים, ולסחוט שוב בכל הכוח.
שלב 6
0 דקות
בקערה מתקבל נוזל לבן ומעט שמנוני. מתבלים בסוכר, מי ורדים וערק, בוחשים היטב ומעבירים לבקבוק.
שלב 7
0 דקות
הפפיטדה נשמרת במקרר עד שבוע.
שלב 1
מתוך
7
אם משתמשים בגרעיני מלון טריים, שוטפים היטב ונפטרים מן הקרומים ומן החומר הדביק. מפזרים על מגבת לייבוש בשמש (עדיף במשך יום שלם) ושוטפים שוב.
שלב 2
מתוך
7
אם משתמשים בגרעיני מלון מיובשים קנויים פשוט שוטפים היטב. מייבשים היטב-היטב אחרי השטיפה.
שלב 3
מתוך
7
שמים את הגרעינים היבשים (חשוב שיהיו יבשים לגמרי!) במעבד מזון עם להב פלדה, ומרסקים לאבקה גסה. זה לוקח זמן, לפחות 5 דק'. חשוב לרסק היטב.
שלב 4
מתוך
7
מעבירים את הרסק לחיתול, צוררים וסוגרים. משרים בקערה עם 5 כוסות מים. מניחים במקרר ל-5 שעות לפחות ועדיף ללילה שלם.
שלב 5
מתוך
7
מוציאים את הקערה מהמקרר. סוחטים בכל הכוח את החיתול עם רסק גרעיני המלון לתוך המים שבקערה. טובלים שוב בנוזלים שבקערה וסוחטים שוב. בשלב זה, למיצוי מלא, אפשר לתלות את החיתול על הברז מעל לקערה למשך שעה-שעתיים, ולסחוט שוב בכל הכוח.
שלב 6
מתוך
7
בקערה מתקבל נוזל לבן ומעט שמנוני. מתבלים בסוכר, מי ורדים וערק, בוחשים היטב ומעבירים לבקבוק.
שלב 7
מתוך
7
הפפיטדה נשמרת במקרר עד שבוע.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0