המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים תנור במצב גריל ל-220 מעלות.
כשכל הירקות והעשבים חתוכים ומוכנים, מחממים שמן זית במחבת גדולה ורחבה (בעלת ידית שתעמוד בחום התנור) על אש גבוהה.
מוסיפים בצל ומטגנים עד להזהבה קלה.
מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ומטגנים כ-2 דק'.
מוסיפים שום, כרובית ובצל ירוק, מערבבים, מנמיכים לאש בינונית ומטגנים תוך ערבוב אקראי כ-5 דקות. מתבלים במלח, פלפל, זרעי כוסברה טחונים ומערבבים.
בינתיים, בקערה בינונית טורפים את הביצים ומוסיפים שמנת לבישול וקמח מלא. טורפים היטב בעזרת מטרפה, עד להעלמות גושים. מוסיפים מלח, פלפל שחור גרוס, אגוז מוסקט, פטרוזיליה, מרווה, פרמזן וגבינת "חמד". מערבבים היטב. *ניתן להמיר את גבינת הפרמזן ב-4 פרוסות גבינה צהובה 9% חתוכות לקוביות. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
מגבירים את האש במחבת הירקות ויוצקים את בלילת הביצים על הירקות שבמחבת במשך דקה.
מנמיכים לאש נמוכה- בינונית ומבשלים במשך 5 דקות.
מעבירים את המחבת לתנור החם ואופים במשך 15-20 דקות או עד להתייצבות והזהבה נאה.
מוציאים, מצננים ומגישים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0