המתכון הזה נוצר עבור 30 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
להכנת השקשוקה: מטגנים מעט במחבת קרה עם שמן זית את השום (מחבת קרה זה אומר שמניחים את שמן הזית והשום במחבת ורק אז מדליקים אש נמוכה). רק כמה דקות, שהשום לא יישרף. מוסיפים את הרוטב פרפקטו, ומערבבים. ממלאים בצנצנת חצי כמות מים ומוסיפים, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מבשלים על אש קטנה כחצי שעה. שוברים פנימה את הביצים, למידת העשייה האהובה. ממלאים את הפריקסה בשקשוקה.
להכנת הפריקסה: במיקסר עם וו לישה (או בידיים) מערבבים את הקמח עם השמרים והסוכר. מוסיפים את כוסות המים בהדרגה, וכשמתחיל להיווצר בצק מוסיפים את שמן הזית והמלח. לשים 10 דקות נוספות עד שהבצק רך למגע ומעט דביק.
מכסים ומתפיחים כשעה (או עד שהוא מכפיל את נפחו). לשים שוב עם הידיים בעדינות כדי להוריד מעט האוויר (אבל בלי למעוך את הבצק) ומתפיחים כשעה נוספת. משמנים את משטח העבודה. מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 60-70 גרם (30 כדורים) ומניחים על משטח העבודה המשומן. מתפיחים קלות (כ-10 דקות אם לא שיא החורף).
מחממים שמן עמוק בסיר הטיגון. משמנים את הידיים טוב טוב. מרימים כדור של פריקסה ומותחים אותו מעט עם הידיים לצורת אליפסה (אפשר גם למתוח אותו על השולחן ואז להרים). כשהשמן חם מספיק מכניסים לתוכו את הפריקסה כשהוא הפוך (כלומר, הצד שהיה כלפי המשטח עכשיו יהיה כלפי מעלה).
מטגנים משני הצדדים על להשחמה יפה. מצננים וממלאים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0