להכנת השקשוקה:
מטגנים מעט במחבת קרה עם שמן זית את השום (מחבת קרה זה אומר שמניחים את שמן הזית והשום במחבת ורק אז מדליקים אש נמוכה). רק כמה דקות, שהשום לא יישרף.
מוסיפים את הרוטב פרפקטו, ומערבבים. ממלאים בצנצנת חצי כמות מים ומוסיפים, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מבשלים על אש קטנה כחצי שעה.
שוברים פנימה את הביצים, למידת העשייה האהובה.
ממלאים את הפריקסה בשקשוקה.
שלב 2
10 דקות
להכנת הפריקסה:
במיקסר עם וו לישה (או בידיים) מערבבים את הקמח עם השמרים והסוכר.
מוסיפים את כוסות המים בהדרגה, וכשמתחיל להיווצר בצק מוסיפים את שמן הזית והמלח.
לשים 10 דקות נוספות עד שהבצק רך למגע ומעט דביק.
שלב 3
10 דקות
מכסים ומתפיחים כשעה (או עד שהוא מכפיל את נפחו).
לשים שוב עם הידיים בעדינות כדי להוריד מעט האוויר (אבל בלי למעוך את הבצק) ומתפיחים כשעה נוספת.
משמנים את משטח העבודה.
מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 60-70 גרם (30 כדורים) ומניחים על משטח העבודה המשומן.
מתפיחים קלות (כ-10 דקות אם לא שיא החורף).
שלב 4
15 דקות
מחממים שמן עמוק בסיר הטיגון. משמנים את הידיים טוב טוב. מרימים כדור של פריקסה ומותחים אותו מעט עם הידיים לצורת אליפסה (אפשר גם למתוח אותו על השולחן ואז להרים). כשהשמן חם מספיק מכניסים לתוכו את הפריקסה כשהוא הפוך (כלומר, הצד שהיה כלפי המשטח עכשיו יהיה כלפי מעלה).
שלב 5
10 דקות
מטגנים משני הצדדים על להשחמה יפה. מצננים וממלאים.
שלב 1
מתוך
5
להכנת השקשוקה:
מטגנים מעט במחבת קרה עם שמן זית את השום (מחבת קרה זה אומר שמניחים את שמן הזית והשום במחבת ורק אז מדליקים אש נמוכה). רק כמה דקות, שהשום לא יישרף.
מוסיפים את הרוטב פרפקטו, ומערבבים. ממלאים בצנצנת חצי כמות מים ומוסיפים, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מבשלים על אש קטנה כחצי שעה.
שוברים פנימה את הביצים, למידת העשייה האהובה.
ממלאים את הפריקסה בשקשוקה.
שלב 2
מתוך
5
להכנת הפריקסה:
במיקסר עם וו לישה (או בידיים) מערבבים את הקמח עם השמרים והסוכר.
מוסיפים את כוסות המים בהדרגה, וכשמתחיל להיווצר בצק מוסיפים את שמן הזית והמלח.
לשים 10 דקות נוספות עד שהבצק רך למגע ומעט דביק.
שלב 3
מתוך
5
מכסים ומתפיחים כשעה (או עד שהוא מכפיל את נפחו).
לשים שוב עם הידיים בעדינות כדי להוריד מעט האוויר (אבל בלי למעוך את הבצק) ומתפיחים כשעה נוספת.
משמנים את משטח העבודה.
מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 60-70 גרם (30 כדורים) ומניחים על משטח העבודה המשומן.
מתפיחים קלות (כ-10 דקות אם לא שיא החורף).
שלב 4
מתוך
5
מחממים שמן עמוק בסיר הטיגון. משמנים את הידיים טוב טוב. מרימים כדור של פריקסה ומותחים אותו מעט עם הידיים לצורת אליפסה (אפשר גם למתוח אותו על השולחן ואז להרים). כשהשמן חם מספיק מכניסים לתוכו את הפריקסה כשהוא הפוך (כלומר, הצד שהיה כלפי המשטח עכשיו יהיה כלפי מעלה).
שלב 5
מתוך
5
מטגנים משני הצדדים על להשחמה יפה. מצננים וממלאים.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0