המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
חותכים את הכרוב לפלחים גדולים ומרסקים במעבד מזון עם להב פלדה לכמעט מחית (לפירורים ממש קטנטנים). יוצקים שמן בנדיבות למחבת רחבה (עד לגובה חצי ס"מ) ומטגנים את הכרוב כרבע שעה. בוחשים מדי פעם. מסירים מהאש.
מזהיבים את הבצלים הקצוצים בשמן. מוסיפים את הבשר הטחון ומועכים במזלג כדי שהבשר יתפורר לגמרי. מוסיפים מלח, פלפל ופפריקה מתוקה בשפע. מטגנים אגב ערבוב מדי פעם עד שפירורי הבשר משחימים (זה לוקח כעשר דקות). מניחים בצד.
מבשלים את הפתיתים בישול רגיל (לפי ההוראות על האריזה) ומניחים בצד.
מערבבים את הביצה לתוך הבשר שהצטנן.
עכשיו מרכיבים את הפשטידה: משמנים תבנית פיירקס מלבנית או מרובעת (תחתית ודפנות) ומפזרים על השמן שליש כוס פירורי לחם.
מורחים את החומרים שהכנו בשש שכבות: כרוב, פתיתים, בשר, כרוב פתיתים, בשר.
מפזרים מלמעלה עוד שלי כוס פירורי לחם ומטפטפים מעל שמן בנדיבות (אני לא צריך לספר לכם שההונגרים משתמשים בקוביות חמאה, נכון?).
אופים שעה בחום של 180 מעלות, עד שפירורי הלחם משחימים.
מוציאים מהתנור, מחכים חמש דקות ואז פורסים לריבועים גדולים ומגישים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0