המתכון הזה נוצר עבור 20 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מקלפים את תפוחי האדמה, ומבשלים עד לריכוך מקסימלי. מסננים ומועכים.
מוסיפים למחית תפוחי האדמה את התבלינים, קמח המצה והשמן. מערבבים. מוסיפים את הביצים ומערבבים.
הכנת הבשר: קוצצים את הבצלים, ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים את הבשר וממשיכים לטגן עד שהבשר משנה את צבעו. מנמיכים להבה, מוסיפים את שאר המצרכים של המלית, את הביצה מוסיפים בסוף. מערבבים עד שהתערובת אחידה. מורידים מהאש.
משמנים תבנית ומפזרים עליה מעט קמח מצה.
משטחים 3/4 מכמות תערובת תפוחי האדמה על התבנית המשומנת.
מניחים את תערובת הבשר על שכבת תפוחי האדמה, ומשטחים באופן אחיד.
מרטיבים את הידיים, ומניחים את יתרת תערובת תפוחי האדמה על הבשר.
יוצקים את הביצה הטרופה על הפשטידה, ובעזרת מזלג יוצרים שבילים.
אופים את הפשטידה בתנור שחומם מראש לחום בינוני של 170 מעלות במשך 45 דקות.
מצננים מעט את הפשטידה ואז חותכים אותה. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0