המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מאחדים את כל חומרי הבצק ולשים במעבד מזון (או ידנית), עד קבלת בצק אחיד. מהדקים את הבצק לתבנית משומנת (תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ) ומכניסים לקירור במקרר לחצי שעה.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
קולים בגריל או על הכיריים את החצילים והפלפלים. מצננים את הפלפלים בתוך שקית ניילון ל-10 דק' (פטנט להקלה על הקילוף) מקלפים וחותכים לרצועות, מוציאים את תוכן החציל ושמים במסננת להגרת הנוזלים.
מניחים את תוכן החצילים על הבצק בשכבה אחידה, מפזרים מעל את הגבינה הבולגרית ומעליה מסדרים את הפלפלים הקלויים בצורת שמש למראה חגיגי.
בקערה מערבבים לתערובת אחידה את השמנת החמוצה, השמנת המתוקה והביצים ומתבלים במלח פלפל. יוצקים את התערובת מעל הפלפלים בשכבה אחידה.
אופים בתנור כ-50 דקות, עד להשחמה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0