המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
שוטפים את הירקות, קוטמים את הקצוות (אפשר גם לקלוף אבל פרט לבצל זה ממש לא הכרחי) ומגררים גס. הכי טוב לגרר במעבד מזון עם הדיסקית המתאימה, אפשר גם על פומפיה גסה אבל אז זה הופך את המתכון מקל במיוחד לעתיר עבודה.
מעבירים את כל הירקות לקערה ואז בעזרת שתי הידיים חופנים כל פעם חלק אחר מהתערובת וסוחטים מעל לכיור על מנת להיפטר מכמה שיותר נוזלים. חוזרים על התהליך עד שנפטרנו מרוב הנוזלים.
מוסיפים את כל שאר המרכיבים (פרט לשמן) ומערבבים היטב.
מניחים מחבת גדולה על אש בינונית. מוסיפים את השמן ומחממים במשך דקה. מוסיפים את תערובת הירקות ומשטחים אותה על המחבת כך שהיא נראית כמו לביבה גדולה שמכסה את כל המחבת.
מכסים ומבשלים 10 דקות. בחלוף הזמן מרימים מעט את הפשטידה בעזרת כף שטוחה ובודקים האם התחתית שחומה היטב. אם לא ממשיכים עוד 2-3 דק'.
הופכים בעזרת צלחת וממשיכים לבשל ללא מכסה עוד 10 דקות עד שהצד השני משחים גם הוא.
מגישים חם על צלחת שטוחה ופורסים כמו פיצה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0