המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
להכנת הירקות - פעזרת מנדולינה פורסים את הירקות לפרוסות בעובי 2-3 מ"מ.
מערבבים יחד את שמן הזית עם השום ומתבלים בטימין, מלח ופלפל.
להרכבת השכבות - מחממים תנור לחום של 190 מעלות. מסדרים את פרוסות הירקות בתבנית תנור ומושחים בעזרת מברשת בתערובת השמן משני צדי הירקות.
אופים את הירקות, כ-15 דקות לריכוך. מצננים.
מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
משמנים את התבנית בחמאה בנדיבות ומפזרים פירורי לחם לכיסוי מלא של התבנית (תבנית פיירקס עגולה או תבנית בעלת שוליים גבוהים - 30 ס"מ).
מסדרים בתבנית שכבה ראשונה של פרוסות בטטה.
מפזרים מעל גבינת קשקבל/פרמזן ופירורי לחם.
מעל, באותו האופן, מסדרים את הזוקיני. מפזרים גבינה ופירורי לחם, ולבסוף מסדרים שכבה של פרוסות החציל, מעל את הגבינה ופירורי הלחם.
להכנת המלית ואפייה - מערבבים יחד את מרכיבי המלית - שמנת מתוקה, ביצים, תימין, מלח ופלפל שחור ושום כתוש, ויוצקים על הירקות.
מפזרים שכבת פירורי לחם אחרונה.
אופים בתנור כ-40 דקות, עד הזהבה עמוקה. מצננים קלות ומגישים. *מתאים לתבנית פיירקס עגולה או תבנית בעלת שוליים גבוהים - 30 ס"מ
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0