המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
לבשל את תפוחי האדמה במים, לשמור כוס ממי הבישול.
למעוך את תפוחי האדמה ללא המים, ולהוסיף בהדרגה כ-1/2 כוס מי בישול ולערבב. להוסיף כ-1/2 כוס שמן, לערבב ולתבל במלח, פלפל שחור, כורכום ואגוז מוסקט. המחית צריכה להיות חלקה ורכה.
לטגן את הבצל במחבת. להוסיף מעט מים, להכניס את הבשר הטחון ולערבב. להוסיף את כל התבלינים ואת הפטרוזיליה ולערבב היטב. אם נדבק למחבת, להוסיף עוד קצת מים ולטגן עד שהבשר מוכן ומשנה את הצבע שלו. להוריד מהאש.
לשטח חצי מכמות תפוחי האדמה בתבנית (אין צורך לשמן כי יש שמן בתפוחי האדמה). לשפוך על תפוחי האדמה את הבשר, ומעל לשטח את החצי השני של תפוחי האדמה.
ניתן, לקישוט בלבד, לעבור עם מזלג בקווים אלכסוניים.
להכניס לתנור חם - 190 מעלות כ-60 דקות, עד שישחים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 1