המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מבשלים את העדשים כ-15 דקות ומסננים.
מחממים בסיר את השמן, מטגנים את הבצל, שיני השום והגזר על אש בינונית עד שהם מזהיבים.
מוסיפים את הפתיתים האפויים, ומטגנים על אש נמוכה כשתי דקות.
יוצקים מים רותחים (אפשר גם ציר מרק ירקות, לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון) ומביאים לרתיחה. מוסיפים את העדשים המבושלות. מתבלים ומערבבים כדקה.
מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ-6 דקות. מערבבים מידי פעם.
מכבים את הלהבה ומשאירים את הסיר מכוסה עוד כ-5 דק'. הכנת רוטב היוגורט: מעבירים לקערית את היוגורט, שתי שיני השום הכתושות, שמן הזית, מיץ מחצי הלימון, נענע קצוצה, מלח ופלפל שחור, מערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.
יוצקים על המג'דרה. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0