המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
120 דקות לפני הבישול מוציאים את הבשר מהמקרר כדי שיגיע לטמפרטורת החדר.
מחממים את השמן בסיר גדול וכבד. משחימים בשמן היטב את קוביות הבשר מכל הצדדים (בשתיים-שלוש נאגלות לפי גודל הסיר). מוציאים לקערה.
כשכל הבשר השחום בקערה מזהיבים בשמן החם, מוסיפים את שמיניות הבצלים. הבצל צריך להגיע לצבע זהוב כהה.
מוסיפים לבצל המוזהב את השזיפים, חצאי ראשי השום, שורש הפטרוזיליה והגזרים. מטגנים אגב ערבוב עוד 2 דקות.
מחזירים לסיר את הבשר ומוסיפים את הבירה והמרק. מביאים לרתיחה.
ממליחים ומפלפלים בעדינות, מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים בבעבוע עדין 180 דקות (בשלב זה אפשר להעביר את הסיר לאפייה בתנור בחום של מאה מעלות ל-180 דקות, או, אם הסיר אינו מתאים לתנור, להעביר לתבנית גדולה ועמוקה, לאטום היטב בנייר אלומיניום ולהכניס לתנור).
לפני ההגשה טועמים ומתקנים תיבול. כתוספת, כדאי להגיש אטריות רחבות, אורז או קינואה. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0