המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מפזרים מלח גס על הבשר ומשהים 30 דקות.
שוטפים את הבשר, מורחים בשמן, פפריקה וכורכום ומכניסים למקרר ללילה.
מחממים בסיר שמן בעומק של 2 ס"מ ומניחים את הבשר, צולים מכל הכיוונים, עד שמשנה צבע.
מוסיפים את הבצל יחד עם הגזר והשום.
מוסיפים מים עד שיכסו את הבשר, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-120 דקות.
מוציאים את הבשר ומקררים, פורסים למנות בסכין חדה וחלקה, ללא שיניים.
הכנת הרוטב: מסננים את הנוזלים של הצלי, מוסיפים קמח מעורבב עם מעט מים, מבשלים עד שמסמיך.
מכניסים את פרוסות הבשר לרוטב ומבשלים עד מעט.
מוסיפים לסיר מיץ לימון ופטרוזיליה קצוצה.
מתאים לאכול את הצלי חם וגם קר. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0