המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
את השלב הראשון מומלץ להכין 3-4 שעות לפני תחילת הבישול: מצפים את נתח הבקר ב 3-4 כפות חרדל מכל הכיוונים ומפזרים מעל פפריקה מעושנת.
מחממים שמן זית בסיר רחב כך שכל הנתח נכנס לרוחב הסיר.
צורבים את הבשר מכל הצדדים עד שמשחים (3-4 דק' מעל צד). מוציאים את הבשר מהסיר ומניחים בצד.
מוסיפים לסיר את הבצל הקצוץ ומזהיבים.
מוסיפים לסיר את בצלצלי השאלוט, מערבבים ומרככים אותם מעט, תוך כדי ערבוב.
מוסיפים את פרוסות הגזרים ומערבבים עוד כ-2-3 דק'.
מוסיפים את רבע מכוס היין האדום ומערבבים היטב.
מוסיפים 2 כפות חרדל ואת הדבש. מערבבים היטב.
מכניסים את נתח הבשר לסיר ומניחים על גבי הבצלים והגזר.
מוסיפים את יתרת היין וציר הירקות/העוף/מים - עד לפחות חצי מגובה נתח הבשר.
מוסיפים לסיר את הפטרוזיליה (כצרור שלם, לא קצוצה).
מכסים את הסיר. מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים לפחות 180 דקות. מדי פעם, בעזרת כף, יוצקים מנוזלי הרוטב שבסיר על גבי הבשר.
רצוי להגיש את הצלי יום למחרת הבישול, אז טעמיו מורגשים יותר. אחרי שהצלי התקרר, פורסים לפרוסות, מחממים עם הרוטב ומגישים עם אורז או תפוחי אדמה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0