המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
את הבשר רצוי להכין יום לפני ההגשה ולהשלימו לקראת ההגשה.
בסיר טיגון או מחבת לחמם את השמן ולטגן את נתח הבשר בשמן החם היטב מכל צדדיו על מנת לסגור ולצרוב את נתח הבשר לקראת צלייתו.
להעביר מעט משמן הטיגון ואת נתח הבשר לאחר טיגונו לסיר בעל תחתית עבה.
להוסיף לסיר את היין אדום, מים, שתי כפיות מלח, כפית פלפל לבן, עלי דפנה, מספר גרגירי פלפל אנגלי ואת הרסק.
הבשר אמור להיות מכוסה בנוזלים, אותם יש להביא לרתיחה ולאחר מכן להנמיך את האש ולהמשיך לבשל על אש קטנה לפחות 150 דקות.
במהלך הבישול ילכו הנוזלים ויצטמצמו וטעמם יתרכז עד לקבלת רוטב עשיר ומלא. בתום הבישול להוציא את הבשר מהסיר ולקרר.
את הנוזלים יש לסנן ולשמור לצורך השלמת התבשיל והגשתו, עד שלב זה של ההכנה אפשר להכין יום קודם.
לאחר קירור הבשר מסירים את הרשת ופורסים לעובי הרצוי.
בקערה מניחים את תפוחי האדמה, לאחר שנשטפו עם קליפה, השום בלי קליפה, שמן הזית, מלח, פלפל שחור ושום כתוש ומערבבים עד שתפוחי האדמה מרוחים ומתובלים היטב.
בקערת הגשה חסינת אש שמים חצי מהרוטב, מסדרים את פרוסות הבשר במרכז ומצדדיו את תפוחי האדמה, השום ויתרת הרוטב.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מכוסה ל-45 דקות.
פותחים את המכסה ומשאירים בתנור לעוד 30-20 דקות. ניתן להוסיף מים או יין אדום בעת ההכנה בתנור, לפי הצורך, אם אין מספיק נוזלים בכלי.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0