המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
פורסים את נתח הבשר לפרוסות של 1/2 1 ס"מ, מחממים שמן בסוטאז׳ רחב, מוסיפים את נתחי הצלי, וצולים עד לסגירה משני הצדדים.
מוזגים כוס אחת של יין לבן ומפזרים בנדיבות אבקת מרק פטריות.
חוצים את הפטריות לחצי. מוסיפים את הפטריות ומערבבים היטב.
חוצים את הפטריות לחצי. מוסיפים את הפטריות ומערבבים היטב.
מבשלים כשעתיים על אש בינונית, הופכים את הצלי כל רבע שעה. כשהנוזלים מתאדים מוסיפים את הכוס השניה של היין לבן. עד שמקבלים רוטב עשיר וסמיך.
בזמן שהצלי מתבשל, מכינים אורז כתוספת. מטגנים בשמן עמוק בחום נמוך בינוני חופן אטריות בינוניות של אסם. נותנים להן זמן עד להזהבה והן הופכות לצ'יפסים פריכים מסננים לנייר סופג ומניחים לקירור (הפריכות מגיעה כשזה מקורר, אם אתם טועמים אבל מרגישים שזה קצת יבשושי, זה בסדר ביחד עם הרוטב של הצלי זה יספוג אליו טעמים). וקולים על מחבת חופן שקדים פרוסים.
מסדרים על צלחת עגולה ורחבה אורז בנדיבות ועליו נניח את הצלי והפטריות. מפזרים בנדיבות את האטריות והשקדים מעל והמנה שלנו מוכנה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0