המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מניחים את נתח הבשר בכלי להשריה.
מוסיפים לכלי את מרכיבי המרינדה: גזרים, סלרי, בצלים, שום, יין אדום, שמן ועשבי תיבול. מוודאים שנתח הבשר מכוסה ביין.
מכסים את הכלי ברדיד אלומיניום, ומעבירים למקרר למשך הלילה
מוציאים את נתח הבשר מההשריה, מנגבים אותו בנייר סופג, ומתבלים מכל הצדדים. מסננים את הירקות ועשבי התיבול מנוזלי המרינדה, ושומרים אותם בצד.
השחמת הבשר והירקות: יוצקים 1/3 כוס שמן בסיר גדול, ומחממים על להבה בינונית-נמוכה. מוסיפים את נתח הבשר, ומשחימים את הבשר כ-5 דקות מכל צד. מוציאים מהסיר, ומעבירים למגש.
מוציאים את השמן מהסיר, מוסיפים את הירקות שהושרו במרינדה, ומטגנים במשך כ-5 דקות עד להזהבה.
בישול הצלי: יוצקים לסיר 4 כוסות מנוזלי המרינדה, מוסיפים את עשבי התיבול ומקרצפים את המשקעים שנותרו מהשחמת הבשר.
מחזירים לסיר את הבשר. יוצקים לסיר את הציר, כך שהנוזלים יכסו את מרבית הנתח. מביאים לרתיחה ומקפים את השומן.
מכסים ומבשלים על להבה נמוכה במשך כ- ½3 שעות. מדי פעם להרטיב את הנתח ולוודא שהנוזלים יגיעו לפחות עד 1/3 מגובהו. במידת הצורך לצקת מים. אחרי שעתיים הופכים את הנתח בתוך הנוזלים.
בתום הבישול מסננים את הנוזלים ומביאים אותם לרתיחה בסיר. מקפים את השומן ומצמצמים את נוזל הרוטב עד שהוא מגיע למרקם של סמיכות קלה ומבריק. מתבלים במלח ובפלפל.
מניחים את בצלי הפנינה והגזר בסיר בינוני ויוצקים מים עד גובה 1 ס"מ מעל הירקות. לצקת 2 כפות שמן, סוכר, מלח ופלפל ולערבב.
מבשלים על להבה גבוהה במשך כ-20 דקות, עד שהמים מתאדים והירקות מקבלים זיגוג מבריק.
להניח פטריות בסיר בינוני עם 2 כפות שמן, מיץ לימון, מלח ופלפל. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה במשך כ-5 דקות. לסנן את המים.
מניחים את הבשר בכלי ההגשה עם הירקות. לצקת את הרוטב מעל ולהגיש עם תפוחי אדמה או אורז.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0