המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים שמן בסיר גדול שמיועד לבישול ארוך, ומטגנים את הבצלים עד גוון זהוב שקוף.
שומרים בצד כ-2 כפות בצל מטוגן ומקררים קלות.
מערבבים בקערה עמוקה את הבשר טחון עם בצל מטוגן (שהתקרר בינתיים). מוסיפים פיסטוקים, מלח, פלפל, שן שום מעוכה וביצה טרופה. מתקנים את הטעמים לפי הצורך.
מוסיפים לסיר עם הבצל המטוגן שיני שום ובצלי שאלוט. מאדים קלות. מוסיפים עצמות, גזר, יין וברנדי ומכינים ציר לבישול הכתף.
מוסיפים לסיר פפריקה, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מתקנים את הטעמים. מכבים את האש.
ממלאים את הכתף עם מלית על משטח עבודה, וקושרים עם חוט קשירה בצורה סיבובית עד קבלת גלילה סגורה. אם יש צורך - סוגרים גם עם קיסמי שיניים.
מפעילים מחדש את הכיריים, שמים את הכתף בסיר ומשחימים את הנתח על אש גבוהה כ-15 דקות.
הכתף צריכה להיות מכוסה בציר שהוכן, ואם חסר נוזלים - מוסיפים כמות קטנה של מים ושוב מתקנים את הטעמים.
מחממים תנור ל-220 מעלות, ומעבירים את הסיר עם מכסה סגור לתנור. אופים כ-15 דקות בחום גבוה, ומנמיכים את הטמפרטורה ל-130 מעלות.
הזמן משוער של האפייה הוא 180 דקות.
בזמן הבישול, מומלץ לבדוק את התבשיל ולמזוג מהציר שבסיר על הכתף.
בסיום הבישול הכתף רכה ושחומה, כמות הציר מצטמצמת. מצננים את הכתף הממולאת ורק לאחר מכן פורסים ומגישים. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0