המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מתחילים בשלב הראשון כמה שעות לפני הבישול: שוטפים ומייבשים את נתח הכתף.
מערבבים בקערית קטנה פפריקה, מלח, פלפל ושמן עד קבלת מרקם משחתי.
מורחים את הנתח בעיסת התבלינים ומעסים אותו מכל הכיוונים.
מניחים עליו את הגזר ואת הבצל ועוטפים טוב בנייר כסף.
מניחים בתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במצב טורבו ל-90 דקות.
מוציאים מהתנור ומניחים לנתח להתקרר לטמפרטורת החדר.7.מעבירים לקירור של כמה שעות במקרר (אפילו יממה).
עוברים לשלב השני, הכנת הרוטב: טוחנים את כל הנוזלים שהצטברו בנייר הכסף ובתבנית יחד עם הגזר מוציאים מהתנור ומניחים לנתח להתקרר לטמפרטורת החדר.7.מעבירים לקירור של כמה שעות במקרר (אפילו יממה). והבצל.
מוסיפים כוס ציר בשר נוזלי (ניתן לשים במקום הציר כוס מים רותחים, לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון) ואת אבקת מרק פטריות ומערבבים.
פורסים את הנתח לפרוסות בינוניות (זה השלב שאפשר לקחת חלק מהפרוסות ולהקפיא).
מסירים לפטריות את הרגל. אם הן לא קטנות, לחתוך לרבעים או לחצאים.
מטגנים בסיר את הבצל עד שקיפות, מניחים עליו את פרוסות הבשר ועליהם את הפטריות.
מוסיפים לסיר את הציר, מוסיפים מלח ומשלימים נוזלים (ציר) עד 3/4 מגובה הסיר.
מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, סוגרים מכסה ומבשלים 45 דקות (תשתדלו שהבשר יהיה מתחת לנוזלים ואם לא אז מידי פעם תיזלפו עליו נוזלים מהסיר).
פותחים מכסה, טועמים ומתקנים תיבול וממשיכים בבישול עוד 15 דקות לצמצום קל של נוזלים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0