המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מקלפים את העגבניות: מרתיחים מים בסיר. בעזרת סכין קטנה חותכים צורת x בבסיסה של כל עגבנייה. מכניסים למים הרותחים וחולטים כדקה. מוציאים, קולפים וחותכים כל עגבנייה לרבעים.
מנקים את צלעות הטלה מעודפי השומן בקצוות.
מחממים 2 כפות שמן (רצוי שמן זית) במחבת בינונית, על להבה גבוהה. מטגנים את הצלעות כ-3 דקות מכל צד, או עד שהן מזהיבות. מתבלים במלח ופלפל, מוציאים ומניחים בצד.
מוסיפים למחבת הריקה 2 כוסות מים ואת גבעולי הטימין ומביאים לרתיחה.
מסדרים את הצלעות, תפוחי האדמה והעגבניות בתבנית פיירקס או בקדרה. יוצקים פנימה את נוזלי המחבת (עם הטימין), מכסים (במכסה או ברדיד אלומיניום) ואופים 35 דקות.
מסירים את המכסה ואופים 10-20 דקות נוספות, או עד שהצלעות רכות לגמרי. מגישים חם.
אפשר לאחסן את המנה במקרר כשלושה ימים. כל חימום מחדש רק מוסיף לטעם.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0