המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
שמים במיקסר עם וו לישה את קמח השמרים, הסוכר והביצים.
מחממים את החלב ואת החמאה למשך דקה במיקרו ומוסיפים לקערת המיקסר ויחד איתם את המלח.
מעבדים את כל מרכיבי הבצק 5 דקות במהירות נמוכה-בינונית עד לקבלת בצק חלק, רך ומבריק ומעט דביק.
מכסים במגבת או בניילון נצמד ומניחים בטמפרטורת החדר כחצי שעה.
מעבירים את הקערה המכוסה למקרר למשך לילה, או לפחות 4 שעות.
בסיר קטן מרתיחים כוס חלב עם 3/4 כוס סוכר, כשהסוכר נמס מנמיכים את האש.
מוסיפים 40 גרם חמאה וכפית תמצית וניל.
לאחר שהחמאה נמסה מכבים את האש ומוסיפים 200 גרם קוקוס.
מערבבים טוב ומעבירים לקערה, מצננים.
מערבבים את כל החומרים יחד עד שהתערובת אחידה.
מחלקים את בצק השמרים לשניים.
מרדדים את החצי הראשון של הבצק על משטח מקומח קלות עד לקבלת מלבן ובודקים בעזרת טבלאות השוקולד שיש מספיק שוליים מכל הכיוונים.
מעבירים את הבצק לנייר אפייה.
מסמנים את גבולות טבלאות השוקולד בעזרת סכין על הבצק ומזיזים אותן.
בשטח שסומן ממלאים במליות, מניחים מעל את טבלאות השוקולד ואז מתחילים לסמן את הרצועות.
בשוליים העליונים והתחתונים חותכים 2 קצוות ואותן מקפלים מעל השוקולד.
כעת נותר לקלוע את הרצועות בצורת X.
מעבירים את נייר האפייה לתבנית ונותנים לבצק לתפוח למשך חצי שעה לפחות.
לקראת סוף התפיחה מחממים תנור לחום של 180 מעלות בטורבו.
מורחים את הצמות בביצה מעורבבת עם מעט חלב או מים.
אופים בתנור 30 דקות עד שהצמות שחומות. מצננים מעט לפני ההגשה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0