המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מפשירים את עלי הפילו לפי הוראות, חשוב מאוד לקרוא בעיון את הוראות היצרן לפני שמתחילים לעבוד עם בצק פילו!
מניחים על נייר אפייה עלה בצק פילו ומברישים במעט שמן. מניחים מעליו עלה נוסף ושוב מברישים. ממשיכים כך ומכינים 4 עלי בצק (את שאר העלים מכסים מיד בשקית ניילון גדולה ומעליה מגבת בד, כדי שלא יתייבשו).
מחלקים את העלים המוברשים ל-6 חלקים (תחילה חוצים אותם לרוחב ובהמשך מוסיפים עוד שני חתכים לאורך).
מחממים את התנור ל-180 מעלות.
מערבבים את מצרכי המלית, ושמים כף מלאה מן התערובת באמצע כל ריבוע בצק.אוספים את קצות הריבועים כמו צרור ומהדקים מעל למלית.
מברישים כל צרור בביצה טרופה עם מים, ומפזרים שומשום ו/או קצח.
מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה, מסדרים את ה"צרורות" ואופים בחום בינוני במשך כ-12 דקות, עד להזהבה יפה. *ניתן להמיר את השמן בחמאה מומסת ואת גבינת הרוקפור בגבינת פטה. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0