המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מכינים את ציר ירקות השורש. מבשלים 4 כפות מרק תיבול ירקות שורש בליטר מים רותחים כ-5 דקות.
מערבבים בקערה את הבשר עם היין, עלי הדפנה והבצל, מכסים ומצננים במקרר לשעתיים לפחות.
מסננים את הבצל והבשר מהנוזלים ושומרים את המרינדה בצד.
מחממים בסיר 2 כפות שמן, מוסיפים חצי מכמות הבשר והבצל וצולים על להבה גבוהה כ-5 דקות, עד שהם מזהיבים לגמרי. מוציאים מהסיר, מוסיפים עוד שמן וחוזרים על התהליך עם יתרת הבשר והבצל. מחזירים לסיר את הכל.
מוסיפים לסיר הבשר את החומץ ואת המרינדה ששמרנו. מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים היטב. מוסיפים את ציר ירקות השורש והפירות היבשים ומביאים לרתיחה. מנמיכים ללהבה לבינונית, מכסים את הסיר כמעט לגמרי וממשיכים לבשל כ- ½2–2 שעות, או עד שהבשר רך לגמרי. מתבלים בפלפל לפי הטעם.
מגישים חם, מומלץ עם אורז.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0