המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מתבלים את קוביות בשר השפונדרה בפפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור.
מוסיפים לסיר גדול ורחב עם מעט שמן חם את קוביות בשר השפונדרה והעצמות, וצולים אותם מכל צידם.
יוצקים לסיר את היין. מוסיפים לסיר את 3 הגזרים החתוכים לטבעות וקוביות, שני הבצלים, קוביות הסלרי, טבעות הכרישה, פרוסות השום, עלי הטימין ועלי הדפנה. יוצקים לסיר מים עד 2 ס"מ מעל הבשר. מביאים לרתיחה.
מנמיכים את הלהבה לנמוכה, וממשיכים לבשל בסיר מכוסה במשך כ-4 שעות.
מסננים את הנוזלים לכלי, מפרידים את הבשר מהירקות ושומרים את הירקות בקערה. מפרקים את הבשר מהעצם ומניחים בקערה.
מוסיפים את הירקות לקערת הנוזלים, ומעבדים עם מעבד מזון ידני עד קבלת מרקם חלק ואחיד. משפרים טעם עם תיבול של מלח ופלפל.
יוצקים את הרוטב שנוצר לסיר. מוסיפים את קוביות הבשר. מבשלים יחדיו במשך כ-15 דקות נוספת. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0