המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים בסיר את השמן. מוסיפים את נתחי השפונדרה, ומטגנים במשך חמש דקות מכל צד עד שהבשר ישחים.
מתבלים את הבשר בקורט מלח ופלפל שחור. מוסיפים לסיר את קוביות חזה האווז, ומטגנים במשך כשלוש דקות עד להשחמתו.
מוציאים את נתחי הבשר מהסיר, יוצקים מעט מהיין האדום, ועם מרית עץ מקרצפים את משקעי הצלייה מתחתית הסיר.
מסדרים את נתחי הבשר בתבנית עם דפנות גבוהות. מוסיפים לתבנית את הגזרים, שיני השום, קוביות שורש הסלרי, קוביות שורש הפטרוזיליה, נתחי הכרישה, בצלצלי הפנינה ומתבלים בפלפל, מלח, אגוז מוסקט, פפריקה אדומה ומניחים את עשבי התיבול. יוצקים את היין האדום, וכן את ציר הבקר, עד לכיסוי הבשר.
מכסים את התבנית עם נייר אפייה, וסוגרים עם רדיד אלומיניום. מכניסים את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של 240 מעלות, ואופים עשרים דקות.
מנמיכים את הטמפרטורה ל-190 מעלות, וממשיכים לאפות במשך 150 דקות נוספות, עד שהבשר הופך רך לחלוטין.
מסירים את רדיד האלומיניום ונייר האפייה. יוצקים מהנוזלים על נתחי הבשר והירקות, וממשיכים לאפות במשך כעשר דקות נוספות, עד שנתחי הבשר מקבלים צבע שחום מעט והרוטב מצטמצם מעט.
מוציאים מהתנור ומגישים לצד תפוחי אדמה אפויים, או פירה. ניתן גם לשלב אורז לבן. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0