המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מלהיטים סיר כבד ומזהיבים בו את חלקי העוף מכל הצדדים (אין צורך להוסיף שמן בינתיים, העוף יפריש שמן בעצמו). מוציאים לקערה.
מוסיפים את שמן הזית לסיר ומזהיבים בו את הבצל. בינתיים, חותכים כל פקעת שומר לחצי לאורך, וכל חצי לשלושה שלישים (שוב לאורך).
מוציאים את הבצל הזהוב לקערה עם העוף ומוסיפים לסיר את השומר, הגזרים והשום. מזהיבים.
מחזירים לסיר את מה שבקערה (כולל הנוזלים שהעוף והבצל הפרישו). מוסיפים את יתר החומרים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים בביעבוע עדין 45 דקות, עד שהעוף עשוי לגמרי ותפוחי האדמה רכים (אם הסיר חסין אש, אפשר גם לאפות בתנור, או להעביר לתבנית, לכסות בנייר אלומיניום ואז לאפות).
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0