המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים מראש תנור ל 250 מעלות. מחממים את השמן במחבת. כשהשמן חם מאוד צורבים את נתחי השפונדרה דקה - שתיים מכל צד.
מעבירים את נתחי השפונדרה לסיר יציקת ברזל עם מכסה מתאים לתנור.
שמים במחבת שבה נצלתה שהפונדרה את הבצל, הגזר והלפת ומאדים אותם 10 דקות על אש בינונית. יוצקים למחבת כוס אחת מהיין האדום ובכף עץ מגרדים את כל הדברים הטובים שדבקו בקרקעית המחבת.
מערבבים ומוסיפים את הסילאן או הדבש, בוחשים ויוצקים לתוך הסיר עם השפונדרה.
מוספים את יתר החומרים, למעט המלח. מוסיפים מים כדי כיסוי מערבבים ומכסים. מכניסים לתנור ואופים בחום של 250 מעלות כשעה ורבע.
מנמיכים את החום לחום ממש נמוך (100 מעלות) ואופים לפחות עוד שעתיים. ממליחים לאחר שמוכן.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0