המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
שמים את הבשרים בקערה.
חותכים את ראש הסלרי הקלוף לכמה חתיכות ומכניסים למעבד מזון. מוסיפים את הכוסברה ומפעילים. מוסיפים לקערה עם הבשר.
עושים את אותו הדבר עם הבצל ותפוח האדמה אבל סוחטים לפני שמוסיפים לקערת הבשר.
משרים את החלק הפנימי של החלה במים, סוחטים ומפוררים על התערובת.
מוסיפים את שתי הביצים ואת התבלינים.
מערבבים את כל המרכיבים טוב טוב ומכניסים למקרר ל30-60 דקות (לא יותר מזה, כי המלח מתחיל לשחרר נוזלים מהירקות וזה יפגע במרקם).
מרתיחים שמן במחבת (אפשר מחבת טפלון), יוצרים את הקציצות ומניחים בעדינות בשמן הרותח. האש צריכה להיות גבוהה.
כשהשמן מתחיל להרעיש, סימן שנוזלים יוצאים מהקציצות, הופכים מהר את כולן. (מי שאוהב קציצות שרופות יותר יכול להפוך שוב אחרי שהן נאטמות משני הצדדים).
להוציא לצלחת מרופדת בנייר סופג.
להגשה ממומלץ קציצה מעוכה בתוך פיתה טרייה עם חומוס, חריף, ירקות ועלי ביבי.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0