המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
להכנת הבצק: מערבבים את חומרי הבצק יחד (סולת, מלח, בורגול ושמן), ומוסיפים בהדרגה מים תוך כדי ערבוב, עד לקבלת בצק רך ודביק.
המילוי: מערבבים את חומרי המילוי היטב ולטגן במחבת ללא שמן, עד קבלת מעין פירורים. מוציאים את השמן שניגר מהבשר כמה שניתן.
יצירת הקובה: בידיים רטובות יוצרים כדור ומשטחים אותו דק על כף יד רטובה. מניחים באמצע מעט מהמילוי וסוגרים בתנועות קיפול את הבצק. מגלגלים בעזרת היד עד קבלת כדור חלק. כך להמשיך ליצור כדורים.
אפשרות קלה יותר היא לגלגל כדור, לעשות בו גומה, למלא ולסגור (קל יותר אבל הקובה יוצא יותר עבה).
הכנת הרוטב: לקלף ולחתוך לפרוסות דקות את הסלק.
לטגן בסיר גדול בצל, להוסיף לטיגון את הסלק החתוך ולטגן קלות. להוסיף רסק עגבניות, אבקת מרק עוף, פפריקה ,סוכר ומים ולבשל בערך 10 דקות.
להוסיף את כדורי הקובה, לכסות ולבשל על אש נמוכה- בינונית.
כשהקובה כמעט מוכן, לפזר בעדינות מלח לימון ולערבב בעדינות את הקובה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0