למלית : מזהיבים בצל בשמן, מוסיפים שום וסלרי ומטגנים עוד קצת,ומוסיפים את הבשר ומטגנים עד שהופך לחום. מוסיפים חמוציות, מלח ופלפל, מטגנים עוד דקה, מסירים מהאש ומצננים לגמרי (אין למלא קובה במלית חמה).
שלב 2
0 דקות
בזמן שהמלית מצטננת, שמים את הגריש (בורגול דק) בקערה גדולה ומכסים במים עד לכיסוי ועוד שני ס"מ. מניחים כך לחצי שעה.
שלב 3
0 דקות
הכנת המרק: מזהיבים קלות את הבצל והסלרי בשמן, מוסיפים את הקישואים והגזר ומטגנים עוד קצת. קוצצים דק את עלי המנגולד ומוסיפים לסיר. את גבעולי המנגולד קוצצים גס ומוסיפים גם כן. מוסיפים את יתר החומרים (חוץ מהדלעת), מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים וממשיכים לבשל בביעבוע עדין.
שלב 4
0 דקות
הכנת הבצק לקובה: מוסיפים לגריש (בורגול דק) שספג בינתיים את כל הנוזלים את הסולת, כוס מרק עוף, מלח ופלפל. מערבבים היטב ומוסיפים עוד מים (מהברז) עד שמתקבל בצק דביק ונעים שאפשר להכין ממנו כדורים שאינם מתפרקים. לשים את הבצק שתיים-שלוש דקות (זה חשוב, כדי שהחומרים יפרישו עמילן והבצק יהיה דביק מספיק).
שלב 5
0 דקות
הכנת הקובה: לוקחים כדור בצק בגודל כדור טניס, משטחים היטב בין שתי ידיים רטובות לעלה דק, שמים כף גדושה של מלית במרכז, סוגרים לכדור ואז משטחים לקציצה פחוסה וגדולה, פחות או יותר בגודל קופסת סיגריות. הבצק והמלית אמורים להספיק ל-25 קובות. יש להכניס את הקובות מיד למרק, שכן הבצק מתייבש במהירות ואז הוא נסדק.
שלב 6
30 דקות
מכניסים את הקובות בעדינות למרק המבעבע. מוסיפים גם את קוביות הדלעת, מכסים ומבשלים בביעבוע עדין במשך כ- 30 דקות .
שלב 1
מתוך
6
למלית : מזהיבים בצל בשמן, מוסיפים שום וסלרי ומטגנים עוד קצת,ומוסיפים את הבשר ומטגנים עד שהופך לחום. מוסיפים חמוציות, מלח ופלפל, מטגנים עוד דקה, מסירים מהאש ומצננים לגמרי (אין למלא קובה במלית חמה).
שלב 2
מתוך
6
בזמן שהמלית מצטננת, שמים את הגריש (בורגול דק) בקערה גדולה ומכסים במים עד לכיסוי ועוד שני ס"מ. מניחים כך לחצי שעה.
שלב 3
מתוך
6
הכנת המרק: מזהיבים קלות את הבצל והסלרי בשמן, מוסיפים את הקישואים והגזר ומטגנים עוד קצת. קוצצים דק את עלי המנגולד ומוסיפים לסיר. את גבעולי המנגולד קוצצים גס ומוסיפים גם כן. מוסיפים את יתר החומרים (חוץ מהדלעת), מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים וממשיכים לבשל בביעבוע עדין.
שלב 4
מתוך
6
הכנת הבצק לקובה: מוסיפים לגריש (בורגול דק) שספג בינתיים את כל הנוזלים את הסולת, כוס מרק עוף, מלח ופלפל. מערבבים היטב ומוסיפים עוד מים (מהברז) עד שמתקבל בצק דביק ונעים שאפשר להכין ממנו כדורים שאינם מתפרקים. לשים את הבצק שתיים-שלוש דקות (זה חשוב, כדי שהחומרים יפרישו עמילן והבצק יהיה דביק מספיק).
שלב 5
מתוך
6
הכנת הקובה: לוקחים כדור בצק בגודל כדור טניס, משטחים היטב בין שתי ידיים רטובות לעלה דק, שמים כף גדושה של מלית במרכז, סוגרים לכדור ואז משטחים לקציצה פחוסה וגדולה, פחות או יותר בגודל קופסת סיגריות. הבצק והמלית אמורים להספיק ל-25 קובות. יש להכניס את הקובות מיד למרק, שכן הבצק מתייבש במהירות ואז הוא נסדק.
שלב 6
מתוך
6
מכניסים את הקובות בעדינות למרק המבעבע. מוסיפים גם את קוביות הדלעת, מכסים ומבשלים בביעבוע עדין במשך כ- 30 דקות .
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0