המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
ערבבו בקערה את קמח המצה, הביצה, המלח ומעט מים. התחילו ללוש בצק כשאתם מוסיפים בהדרגה מים עד שיתקבל בצק אחיד ונוח לעבודה. הניחו בצד עד שהמלית תהיה מוכנה.
חממו במחבת 2 כפות שמן. הוסיפו את הבצל המגורר והזהיבו כשאתם מערבבת מדי פעם. הוסיפו את הבשר והתבלינים, ערבבו היטב והשאירי על האש כ-15 דקות, כשאתם מערבבים מדי פעם עד שהנוזלים יתאדו. צננו.
קורצים מן הבצק גוש קטן בידיים רטובות ולושו מעט. צרו כדור, תקעו בו אצבע וצרו סביב לאצבע כיס מאורך שדפנותיו דקות ככל האפשר. מלאו את הכיס במעט מן המלית, בערך כפית, וסגרו את הפתח (במידה ולא נסגר טוב הרטיבו את הבצק עם אצבע רטובה במים והדקו). כך עם כל כמות הבצק והמלית.
בשלב זה אפשר לעטוף את הכלי עם הקובה המוכן בשקית ניילון ולאחסן בתא ההקפאה, עד ליום שבו רוצים לטגנן ולהגישם.
טגנו את הקובה בשמן עמוק וחם מאד והגישו חם, אין צורך להפשירן לפני הטיגון.בתיאבון.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0