המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מכינים את הבצק: מניחים בצד קערה עם מים ודואגים לשמור על ידיים רטובות לאורך כל זמן ההכנה. מערבבים את הסולת עם שמן, מלח ופלפל בקערה ומוסיפים מים.
לשים את התערובת ומניחים בצד לכמה דקות, עד שהבצק סופח את הנוזלים. הבצק אמור להיות רך, אבל לא רך מדי.
לוקחים מעט מהבצק, מגלגלים לכדורים קטנים ומשטחים על כף היד. בהמשך נמלא אותם במילוי.
מכינים את המילוי: מפשירים את הטחון מן הצומח לריכוך. מטגנים בצל, מוסיפים אליו את הטחון מן הצומח והתבלינים ומקפיצים מעט במחבת. תוך כדי טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. מניחים כפית מהמילוי במרכז כל עיגול בצק שהכנו לפני כן ומגלגלים לכדור קטן.
מכינים את המרק: קוצצים את הבצל לחתיכות בגודל בינוני, קוצצים את הסלק לרצועות, מטגנים את הבצל והסלק בשמן זית, מוסיפים מים ומביאים לרתיחה. מתבלים את המרק בבהרט, מלח ופלפל ומבשלים כ-20 דקות.
מוסיפים את כדורי הקובה ומבשלים איתן עוד 20 דקות. סוחטים לתוך המרק את מיץ הלימון ומוסיפים כף סוכר.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0