מכינים את הבצק: מניחים בצד קערה עם מים ודואגים לשמור על ידיים רטובות לאורך כל זמן ההכנה. מערבבים את הסולת עם שמן, מלח ופלפל בקערה ומוסיפים מים.
שלב 2
0 דקות
לשים את התערובת ומניחים בצד לכמה דקות, עד שהבצק סופח את הנוזלים. הבצק אמור להיות רך, אבל לא רך מדי.
שלב 3
0 דקות
לוקחים מעט מהבצק, מגלגלים לכדורים קטנים ומשטחים על כף היד. בהמשך נמלא אותם במילוי.
שלב 4
0 דקות
מכינים את המילוי: מפשירים את הטחון מן הצומח לריכוך. מטגנים בצל, מוסיפים אליו את הטחון מן הצומח והתבלינים ומקפיצים מעט במחבת. תוך כדי טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. מניחים כפית מהמילוי במרכז כל עיגול בצק שהכנו לפני כן ומגלגלים לכדור קטן.
שלב 5
20 דקות
מכינים את המרק: קוצצים את הבצל לחתיכות בגודל בינוני, קוצצים את הסלק לרצועות, מטגנים את הבצל והסלק בשמן זית, מוסיפים מים ומביאים לרתיחה. מתבלים את המרק בבהרט, מלח ופלפל ומבשלים כ-20 דקות.
שלב 6
20 דקות
מוסיפים את כדורי הקובה ומבשלים איתן עוד 20 דקות. סוחטים לתוך המרק את מיץ הלימון ומוסיפים כף סוכר.
שלב 1
מתוך
6
מכינים את הבצק: מניחים בצד קערה עם מים ודואגים לשמור על ידיים רטובות לאורך כל זמן ההכנה. מערבבים את הסולת עם שמן, מלח ופלפל בקערה ומוסיפים מים.
שלב 2
מתוך
6
לשים את התערובת ומניחים בצד לכמה דקות, עד שהבצק סופח את הנוזלים. הבצק אמור להיות רך, אבל לא רך מדי.
שלב 3
מתוך
6
לוקחים מעט מהבצק, מגלגלים לכדורים קטנים ומשטחים על כף היד. בהמשך נמלא אותם במילוי.
שלב 4
מתוך
6
מכינים את המילוי: מפשירים את הטחון מן הצומח לריכוך. מטגנים בצל, מוסיפים אליו את הטחון מן הצומח והתבלינים ומקפיצים מעט במחבת. תוך כדי טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. מניחים כפית מהמילוי במרכז כל עיגול בצק שהכנו לפני כן ומגלגלים לכדור קטן.
שלב 5
מתוך
6
מכינים את המרק: קוצצים את הבצל לחתיכות בגודל בינוני, קוצצים את הסלק לרצועות, מטגנים את הבצל והסלק בשמן זית, מוסיפים מים ומביאים לרתיחה. מתבלים את המרק בבהרט, מלח ופלפל ומבשלים כ-20 דקות.
שלב 6
מתוך
6
מוסיפים את כדורי הקובה ומבשלים איתן עוד 20 דקות. סוחטים לתוך המרק את מיץ הלימון ומוסיפים כף סוכר.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0