המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מכינים את הבסיס: מערבלים חמאה וסוכר במיקסר עם וו גיטרה כ-3 דק' עד לקבלת קרם חלק, מוסיפים חלמון וכף מים ומערבלים כחצי דקה, מוסיפים קמח תופח ומערבלים רק עד שנוצרים פירורים.
מוציאים את הבצק מהמיקסר ולשים בידיים עד לקבלת בצק אחיד, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן בגודל 25*35 ס"מ, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
מחממים תנור ל-155 מעלות.
מכינים את המלית: טורפים את כל החומרים כולל גרידת לימון במטרפה ידנית עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה, יוצקים על הבסיס.
מכינים את הקראמבלס ואופים: מערבבים קמח, סוכר חום וסוכר וניל , מוסיפים את קוביות החמאה הקרה עד קבלת תערובת פירורית, שאותה מפזרים על מלית הגבינה ואופים ביחד.
אופים 60-50 דקות עד להזהבה, מצננים היטב וחותכים לקוביות.
נשמר במקרר עד 4 ימים.
גיוונים: אפשר לוותר על הבצק בתחתית. זמן האפייה אינו משתנה. מוסיפים למלית 1/2 כוס צימוקים כהים. ניתן להוסיף לקראמבלס חצי כפית מחוקה של קינמון.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0