המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
חותכים את תפוחי האדמה והבטטות לקוביות, מניחים אותן על תבנית עם מצע של נייר אפייה.
מתבלים עם מלח גס, פלפל שחור גרוס, עלי טימין ומעט עלי רוזמרין קצוצים.
יוצקים מעל מעט שמן ומערבבים היטב.
מכניסים את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של כ- 180 מעלות, ואופים עד שהקוביות מזהיבות, מערבבים מדי פעם את הקוביות, על מנת לקבל אפייה אחידה.
מניחים בסיר עם שמן חם את רצועות הבצל, ומטגנים אותן עד שהן הופכות לשקופות.
מכניסים לסיר קטן את כל חומרי הרוטב.
מביאים לרתיחה. מחלישים את הלהבה לנמוכה, וממשיכים לבשל, תוך כדי ערבוב במשך כ- 3 דק'. מורידים את הסיר מהכיריים.
מוציאים את התבנית עם קוביות תפוחי האדמה והבטטות מהתנור.
מוסיפים את רצועות הבצל המטוגנות ומערבבים בעדינות, כך שהבצל יתערבב היטב בין הקוביות.
יוצקים מעל את הרוטב, מכניסים את התבנית פעם נוספת לתנור האפייה וממשיכים לאפות במשך כ-10 דקות נוספות.
מוציאים את התבנית מהתנור. מעבירים את קוביות תפוחי האדמה והבטטות לכלי הגשה נאה ומפזרים מעל את השומשום.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0