המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מכינים חמאה מזוקקת: ממיסים בסיר קטן את החמאה. סוגרים את הלהבה ומניחים לנוזל להצטנן מעט ללא ערבוב. מסירים את הקצף שנוצר בעזרת כף עד לקבלת שומן צלול.
מכניסים את כל חומרי הבצק למיקסר ולשים כ-10 דקות עד קבלת בצק אחיד.
בידיים משומנות קלות מוציאים את הבצק למשטח עבודה ומעצבים לכדור.
מתפיחים בקערה מכוסה בניילון נצמד עד הכפלת הנפח.
מעבירים למשטח ומחלקים את הבצק לשמונה חלקים שווים.
יוצרים עיגול מכל חלק, משמנים בחמאה המזוקקת את שטח הפנים היטב ומניחים למנוחה נוספת עד הכפלת הנפח.
בידיים משומנות מותחים כל כדור לקבלת צורה של פיתה.
מניחים על שולחן העבודה ומותחים בעדינות את הקצוות לקבלת עלה דקיק.
משמנים בעזרת החמאה המזוקקת, מגלגלים לגלילה ומעצבים לשבלול.
מניחים בקוקוטים. מכסים ומתפיחים בשלישית, עד הכפלת הנפח.
מברישים בביצה ובוזקים שומשום.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-30 דקות. מצננים ומגישים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0