המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מנפים לקערה עמוקה את הקמח, מוסיפים את השמרים, הסוכר והמים, לשים היטב, מכסים את הקערה עם מכסה או מגבת נקייה, ומניחים בצד להתפחה.
כאשר הבצק תפח, מוסיפים את המלח ולשים שוב.
מניחים את הבצק שוב לתפוח בצד.
לאחר שהבצק מכפיל את נפחו, מחממים בסיר את המחמאה (ניתן להשתמש גם במרגרינה, לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון) עד שהיא נמסה לגמרי, עדיף על להבה קטנה ונמוכה כדי שלא יישרף.
מניחים את הסיר על מגבת, קורצים כדורים (יוצאים כ-5 כדורים), מכדררים בתוך המחמאה/מרגרינה המומסת, מסדרים אותם אחד ליד השני, מכסים את הסיר עם המכסה, מומלץ להניח את הנייר של המחמאה/מרגרינה מתחת למכסה כדי שהבצק לא ידבק. מניחים בצד עד שהבצק תופח.
מניחים על הלהבה תחתית פח שתהיה מעין חוצץ בין האש לסיר, מבשלים על אש קטנה בין כ-25 דקות.
אח"כ במשך כל הלילה מניחים על פלטת שבת, שוב עם חוצץ, מומלץ להפוך את הקובנה לפנות בוקר. אם אין פלטה מניחים בתנור ואז אין צורך להפוך, מכיוון שזה נאפה מכל הכיוונים. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0