שמים את קילו הקמח והמלח בקערה גדולה. מוסיפים את המים ומערבבים היטב. אמור להתקבל בצק רטוב אבל לא נוזלי. אם הבצק יבש מדי, מוסיפים עוד חצי כוס מים.
שלב 2
0 דקות
מכסים ומתפיחים במקום חמים עד להכפלת הנפח (בין שעה לשעתיים).
שלב 3
0 דקות
לשים שוב, מכסים ומתפיחים שוב עד להכפלת הנפח (כשעה).
שלב 4
0 דקות
מתיכים את החמאה ואת המרגרינה בסיר קובנה (סיר אלומיניום עם מכסה הרמטי שיכול להיכנס לתנור). מצננים מעט.
שלב 5
0 דקות
מניחים ליד הסיר את קערת הבצק. מניחים ליד צלחת עמוקה עם קמח. בידיים רטובות קורצים כדור בצק מתוך הקערה, בגודל של אשכולית. מגלגלים בקמח ומכניסים לסיר. מגלגלים בשומן המותך. מרטיבים את הידיים שוב וחוזרים על הפעולה עד שכל הבצק בסיר.
שלב 6
0 דקות
מכסים במכסה ומתפיחים עוד שעה. בינתיים מחממים תנור אפייה לחום מקסימלי (250 מעלות) וממקמים את המדף בחלקו התחתון, כדי שהסיר יוכל להיכנס פנימה בקלות.
שלב 7
0 דקות
אופים בחום מקסימלי במשך שעה (זה מפחיד וגם עושה קצת ריח של שרוף, אבל כן, שעה). אחרי שעה מנמיכים את החום ל-100 מעלות ואופים עוד לפחות ארבע שעות, ועדיף לילה שלם.
שלב 8
0 דקות
שלב לא חיוני אבל מאוד מועיל: שעתיים לפני ההגשה מסירים את המכסה, מגבירים את החום ל-170 מעלות ואופים שעה. הופכים את הקובנה ומחזירים לסיר (זהירות שלא תתפרק) ואופים עם החלק השרוף כלפי מעלה עוד שעה ב-170 מעלות.
שלב 9
0 דקות
מגישים עם רוטב עגבניות טרי או מבושל, סחוג, טחינה ירוקה ולמהדרין: חילבה.
שלב 1
מתוך
9
שמים את קילו הקמח והמלח בקערה גדולה. מוסיפים את המים ומערבבים היטב. אמור להתקבל בצק רטוב אבל לא נוזלי. אם הבצק יבש מדי, מוסיפים עוד חצי כוס מים.
שלב 2
מתוך
9
מכסים ומתפיחים במקום חמים עד להכפלת הנפח (בין שעה לשעתיים).
שלב 3
מתוך
9
לשים שוב, מכסים ומתפיחים שוב עד להכפלת הנפח (כשעה).
שלב 4
מתוך
9
מתיכים את החמאה ואת המרגרינה בסיר קובנה (סיר אלומיניום עם מכסה הרמטי שיכול להיכנס לתנור). מצננים מעט.
שלב 5
מתוך
9
מניחים ליד הסיר את קערת הבצק. מניחים ליד צלחת עמוקה עם קמח. בידיים רטובות קורצים כדור בצק מתוך הקערה, בגודל של אשכולית. מגלגלים בקמח ומכניסים לסיר. מגלגלים בשומן המותך. מרטיבים את הידיים שוב וחוזרים על הפעולה עד שכל הבצק בסיר.
שלב 6
מתוך
9
מכסים במכסה ומתפיחים עוד שעה. בינתיים מחממים תנור אפייה לחום מקסימלי (250 מעלות) וממקמים את המדף בחלקו התחתון, כדי שהסיר יוכל להיכנס פנימה בקלות.
שלב 7
מתוך
9
אופים בחום מקסימלי במשך שעה (זה מפחיד וגם עושה קצת ריח של שרוף, אבל כן, שעה). אחרי שעה מנמיכים את החום ל-100 מעלות ואופים עוד לפחות ארבע שעות, ועדיף לילה שלם.
שלב 8
מתוך
9
שלב לא חיוני אבל מאוד מועיל: שעתיים לפני ההגשה מסירים את המכסה, מגבירים את החום ל-170 מעלות ואופים שעה. הופכים את הקובנה ומחזירים לסיר (זהירות שלא תתפרק) ואופים עם החלק השרוף כלפי מעלה עוד שעה ב-170 מעלות.
שלב 9
מתוך
9
מגישים עם רוטב עגבניות טרי או מבושל, סחוג, טחינה ירוקה ולמהדרין: חילבה.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0