המתכון הזה נוצר עבור 16 מנות. לחץ כאן
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
בחר מרשימת המרכיבים
(תבנית בקוטר 28 ס"מ) מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים בנדיבות את הסיר/תבנית.
מבשלים אטריות לפי ההוראות שעל האריזה, מסננים, מצננים מעט ומעבירים לקערה גדולה.
מוסיפים תפוחים טריים ומיובשים, צימוקים ואגוזים קצוצים ומערבבים.
מניחים סוכר בסיר בינוני וממיסים לקרמל בצבע ענברי מעל להבה נמוכה. מוסיפים חמאה ומערבבים עד שהיא נמסה. מסירים מהכיריים, מוסיפים שמנת ומערבבים.
יוצקים את שמנת הקרמל על תערובת האטריות והאגוזים ומערבבים היטב. מוסיפים ביצים ותבלינים ומערבבים היטב. מעבירים את התערובת לסיר או לתבנית, ומכסים (אפשר ברדיד אלומיניום).
אופים שעה וחצי עד שעתיים, או עד שהקוגל זהוב ואפוי היטב. מגישים חם. אפשר לשמור במקרר 4-3 ימים ולחמם לפני ההגשה.
לגרסת פרווה - ניתן להמיר את השמנת המתוקה לשמנת צמחית ואת החמאה במרגרינה או מחמאה. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
כן
הצג מתכונים נוספים
הערות 1