המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
שופכים את הסולת לתוך הקערה, מוסיפים באופן הדרגתי את המים ויוצרים מהסולת ומהמים גרגרים בתנועה סיבובית.
לאחר שמוסיפים את כל המים, יש להעביר את הגרגרים דרך הנפה- כדי שהגרגרים יהיו אחידים.
ממלאים את סיר המרק בליטר מים ומוסיפים את הסלרי, הבצל ומרק העוף. מרתיחים על להבה גבוהה.
שמים את גרגרים הסולת בתוך סיר האידוי, ולאחר מכן מניחים על סיר המרק - על להבה גבוהה, בערך כ-30 דקות, או עד שהגרגרים הופכים כמעט שקופים.
הופכים את הסיר עם הגרגרים לתוך הקערה הרחבה ומפרידים בין הגרגרים בעזרת כף גדולה.
מוסיפים לגרגירים כוס וחצי של מים + שמן + מלח ומערבבים הכל.
מחזירים את הגרגרים לסיר האידוי וממשיכים לאדות אותם על אש בינונית כ-30 דקות נוספות.
כאשר ניתן לראות את האדים יוצאים דרך הגרגרים בסיר האידוי - גרגרי הקוסקוס מוכנים.
יש להפוך אותם שוב לקערה הרחבה ולכסות את הקערה במגבת- כדי שימשיך האידוי.
הכנת המרק: קולפים את הירקות וחותכים לחתיכות גדולות. שמים בתוך סיר מלא מים את כל הירקות יחד עם העוף וגרגירי החומוס, מביאים לרתיחה.
לאחר רתיחה מוסיפים את התבלינים ומבשלים כ-60 דקות.
מרטיבים את גרגירי הקוסקוס עם המרק המוכן (לא יותר מדי) ומניחים את הירקות מעל.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0