המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
קולפים את כל הירקות. חותכים את הבצל לקוביות ומעבירים לקערית. חותכים את שאר הירקות לקוביות ומעבירים לקערה בינונית.
מחממים את השמן בסיר על אש בינונית. כעבור כדקה מוסיפים את הבצל לסיר ומטגנים עד שיזהיב. מדי פעם מערבבים בכף עץ.
כאשר הבצל מזהיב, מוסיפים את הירקות והחומוס ומערבבים בכף עץ.
שופכים את המים לסיר ומוסיפים את מרק התיבול. מערבבים בכף עץ עד אשר כל האבקה נמסה. אם נוצרים גושים מועכים אותם בעזרת הכף על דופן הסיר.
מכסים את הסיר ומבשלים כ-15 דקות.
בינתיים, מכינים את הקוסקוס: שופכים לקערה הגדולה את הקוסקוס. מוסיפים את השמן והמלח. שופכים פנימה את המים הרותחים ומערבבים. מכסים את הקערה בצלחת וממתינים כ-5 דקות.
מרימים את הצלחת, מערבבים ומפוררים את הקוסקוס בעזרת מזלג, וממתינים 5 דקות נוספות.
מסדרים את הקוסקוס בצלחות, ושופכים מעל את הירקות.
הצעת ההגשה של דודה קלודיטה: ממלאים לגמרי קערית (או כוס) בקוסקוס. מניחים את צלחת ההגשה על הקערית, הופכים את הצלחת ומרימים בזהירות את הקערית. מפזרים את הירקות סביב "הגבעה" שהתקבלה. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0